Annonse
Annonse
Bibbi Bøhn, Aure
Ytring
03 juni 2021 14:47
– Vindkraftmotstandere foran Stortinget i forbindelse med at raseringen av Øyfjellet ble behandlet i Stortinget 25. mai 2021. Det ble jobbet på spreng for at urettmessigheter skulle tas hensyn til og raseringen stoppes. En innsats som dessverre ble forgjeves og raseringen fikk lov til å fortsette.Foto: Gorm Kallestad / NTB
– Vindkraftmotstandere foran Stortinget i forbindelse med at raseringen av Øyfjellet ble behandlet i Stortinget 25. mai 2021. Det ble jobbet på spreng for at urettmessigheter skulle tas hensyn til og raseringen stoppes. En innsats som dessverre ble forgjeves og raseringen fikk lov til å fortsette.Foto: Gorm Kallestad / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Dette er ikke primært et nidskrift mot unødvendig vindkraftutbygging i vår unike natur. Det er tanker om hva det kan gjøre med oss at skrevne regler oppleves ikke å bli fulgt, at menneskelige hensyn og verdier synes å bli neglisjert og naturen raseres.

Vindkraftmotstanderne tapte rettssaken mot staten for å stanse utbyggingen av vindkraftindustrien på Haramsfjellet. Ulovligheter ved konsesjonen ble påvist og dokumentert, likevel ikke tatt til følge.

KSU.no gir informasjon om lovbrudd på Haramsøya. Et skremmende eksempel på at den tredje statsmakt, som skal forvalte lov og rett, ikke synes å ha gjort akkurat det.

Hva skjer med oss mennesker og med vårt samfunn når profittbegjær trumfer vedtatte lover og sunt bondevett?

Det er bred enighet om at vi ønsker levende distrikter. I grell kontrast til dette, tillates rasering av fjellområder, av utrydningstruete biotoper, av populære turområder, til og med av LNF områder. Viktige premisser for at vi som bor i distriktene skal kunne fortsette å trives her, rives vekk fra oss, uansett motstand og gyldige argumenter. For at noen få skal tjene penger. Og sentraliseringspolitikken kan fortsette.

Vi har stor tro på at våre folkevalgte politikere forvalter utviklingen til beste for land og folk. Nå oppleves det som om vi ikke kan stole på at det er det de gjør.
I sak etter sak ser vi at lover omgås, regler blir ikke fulgt, løfter blir brutt og høringsuttalelser tilsidesatt. Hva er det som skjer?

Det kan ha endt opp slik fordi dette er så komplisert. Noen av oss som forsøker å lese oss til forståelse og leter i referater fra Stortinget og i medieoppslag, vi har vanskelig for å skjønne. Motstridende, lange redegjørelser forfattet på politikersjargong, gjør at vi bare gir opp. Argumentene spriker, det blir ord mot ord.

Medvirkende årsak kan være at vi rett og slett ikke vil tro det er mulig at rettssystemet svikter, at noen kan ture frem på andres bekostning, at solidariteten forkvakles og rettferdig forvaltning av våre felles ressurser ikke skjer. At dette er villet politikk!

25.mai 2021 ble raseringen av Øyfjellet behandlet i Stortinget. Det ble jobbet på spreng for at urettmessigheter skulle tas hensyn til og raseringen stoppes. En innsats som dessverre ble forgjeves og raseringen fikk lov til å fortsette. I den saken har det lenge foregått så mye snusk og fanteri, at det ikke er til å tro! Informasjon om dette på HELG.no

Verden er i endring. Landet vårt er i endring, det blir mere likt andre land. Mange foretrekker det slik. Ikke alle. Med bevissthet på hva som skjer, kan vi ta grep og påvirke retningen.

Av: Bibbi Bøhn

Innlegget har tidligere vært publisert i Klassekampen.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Kristiansundskalenderen 2022
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Lama Vik 15 timer siden Romsdalsaksen best på alle områder
"Romsdalsaksen" best på alle områderRomsdalsaksen "best" på alle områderRomsdalsaksen best på "alle" områderRomsdalsaksen best på alle "områder"
"Frank Sve trenerer Møreaksen"
Terje Sundsbø 2 dager siden Statens vegvesen trenerer Romsdalsaksen!
@Espen HeitmannUtredningene er utført av Norconsult. Om de mener at utredningene er urealistiske, så har de plikt til å si det.Formålet ...
Espen Heitmann 2 dager siden Statens vegvesen trenerer Romsdalsaksen!
@Terje SundsbøNå ja de utredningene av RA som har blitt gjort var direkte urealistiske og ganske tydelig konstruerte av SVV for ...
Det er bare å ta turen videre til Karmøy og Gandsfjorden/Gausel mellom Sandnes og Stavanger. Velde forurenser boligfelt med såkalt ...
Tom Major 2 dager siden Kanskje vi skal ta ondet ved roten?
Du får sagt det. Det norske politikere har gjennomført over en årrekke kan i sum kun kalles et kjempestort SVIK!
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte