Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Del på Facebook
Foto: Cornelius Poppe / NTB
Foto: Cornelius Poppe / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Arbeiderpartiet og Senterpartiets planer for distriktene har ingen troverdighet. Hvis folk skal bli i distriktene må det være jobber folk vil ha der.

I et leserinnlegg anklager Lene Vågslid fra Arbeiderpartiet Høyre for å ha oversett distriktene. Det er feil. Høyre reduserte etterslepet fra de rødgrønne med en historisk satsing på samferdsel, samarbeidet med næringslivet, digitaliserte og sa ja til lokale initiativer. Dessverre har Arbeiderpartiet og Senterpartiet en overdreven tro på at distriktspolitikk først og fremst er fylkesgrenser, subsidier og øremerkede midler. Høyres distriktspolitikk formes av ønsket om å ta hele landet i bruk. Ambisjonen er at folk skal ønske å bo i hele Norge, der verdiene skapes. Da trenger vi velferdstilbudene folk vil ha og politikere som spiller på lag med næringslivet.

Høyre vil ha levende lokalsamfunn i hele Norge. Men det skjer ikke bare med subsidier, statlige støttehjul, flere byråkrater og offentlige kontorer. Det må skapes arbeidsplasser i alle daler, fjorder og langs kysten. Men da trenger næringslivet en regjering som ikke innfører nye skatter, økte skatter, midlertidige skatter over natten. Store skatteøkninger på kort tid har ført til frys i investeringer i distriktene. Innleieforbud har gjort det vanskeligere for flere distriktsarbeidsplasser. Og hundrevis av millioner brukes på å lage nye fylkeskommuner, uten at det løser noen problemer eller gir bedre tjenester til innbyggerne.

Problemet er ikke at folk flytter fra distriktet, problemet er at det ikke er attraktivt å bli boende. Da må vi skape lokalsamfunn der folk vil bo. Skolene må ha godt kvalifiserte lærere, sykehjemmene må ha god omsorg og behandling, og veiene må få folk raskere frem og tryggere hjem. Istedenfor har Arbeiderpartiet og Senterpartiet prioritert å fjerne kompetansekrav for lærere og kuttet i veibudsjettet. I eldreomsorgen er de mest opptatt av om sykehjemmet er privat, ideelt eller offentlig. Slikt blir det ikke bedre lokalsamfunn av.

Høyre vil at det skal bo folk i hele landet. Da trenger vi et sunne bedrifter som har råd til å skape arbeidsplasser og gode velferdstjenester til folk. Foreløpig er Arbeiderpartiet og Senterpartiets eneste tiltak for distriktene å øke skattene for viktige distriktsnæringer for å detaljstyre hvordan pengene brukes fra Oslo.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 8 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Terje Sundsbø 9 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmål du får. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?Representerer du virkelig Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 13 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu får bruke energi på å finne ut av Naturvernforbundet sitt formål.
Terje Sundsbø 15 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmålene du får. Er ikke det litt pinlig å representere Naturvernforbundet på en ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu er i det filosofiske hjørnet i dag. Du får ta deg ei misjonsferd, sville for sville,  og sjå kor ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrBurde ikke heller du alliere deg med Frank Sve (Frp)? I følge Hans-Peter Kaaresen blir jo Frank Sve (Frp) den ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse