Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Del på Facebook
Arealet mellom Fløyveien og gamle idrett. Illustrasjonsfoto: Steinar Melby / KSU.NO / NettStudio
Arealet mellom Fløyveien og gamle idrett. Illustrasjonsfoto: Steinar Melby / KSU.NO / NettStudio
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Kommunen har gjennom et flertallsvedtak i formannskapet 6. juni vedtatt å selge deler av idrettsplassen på Kirkelandet før arealplan og områdets reguleringsplan er vedtatt. Formannskapet har også gitt kommunedirektøren fullmakt til å sluttføre salget på ordinære markedsmessige vilkår.

Istedenfor å la et eiendomsselskap redusere en idrettsplass og et nærmiljøanlegg må brukere og lokalsamfunn høres først. SV ønsker at Idrett utvikles til et attraktivt nærmiljøanlegg. Et brukerforum bør etableres bestående av idrettslag, Allanengen skole, Studentorganisasjoner, velforeninger, frivillighetssentralen og andre som har nytte i at idrett utvikles til et flerbruksanlegg. Søk deretter fylkeskommunen om midler til et flerbruksanlegg med benker, lekeapparater, treningsapparater og baner slik at Idrett blir et aktivum for hele Kirkelandet.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Vedtaket 6. juni som baner veien til å beslaglegge vesentlig del av Idrett til kontorer og parkeringskjeller er i beste fall uredelig og med stor sannsynlighet også ulovlig.

Det er uredelig og uryddig å vedta noe som styrer retningen på kommende behandling av både arealplan, kommunedelplan og reguleringsplan for område.

Vedtaket endrer et areal som vedrører barn og unges oppvekstsvilkår uten at barn og unges representant får mulighet til å påvirke beslutningen fra formannskapsmøte 6.juni. Som det står i retningslinjene til barn og unges medvirkning: Det er ikke barn og unges talsperson, men kommunen selv som har ansvaret for å medvirkningsprosesser, slik at de unge selv får anledning til å delta aktivt i plansaker de berøres av. Derfor mener SV vedtaket i formannskapet er ulovlig.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Og etter SVs mening er formannskapets vedtak også brudd på kommunestyrets vedtak i sak 42/21, pkt 5: «Salg av Idrettsplassen skal ikke inngå som en del av finansieringen av Atlanten Stadion». Og som kjent kan ikke et underordnet organ overprøve eller omgjøre et kommunestyrevedtak.

Kristiansund SV vil ved første anledning foreslå å gjøre om salget og om det blir nedstemt så vil SV ta initiativ til å lovlighetsprøve (kommuneloven § 27-1) vedtaket som er gjort på sviktende grunnlag som nevnt her.

Av:

Line Karlsvik, 1. kandidat, Kristiansund SV

Viggo Jordahl, 2. kandidat, Kristiansund SV

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Ketil Strand Andersen 7 dager siden Anbefales å ta et besøk til Kvernes
Nå forstod jeg hvorfor det kalles stavkirke!
@Terje SundsbøPunk 1 og 2. Premissene i påstanden er ufullstendig. Vart spørsmålet komplettert med kostnaden for kvar passering målt opp mot ...
@Geir Ole SætremyrHvorfor svarer du ikke på de spørsmålene du får? Det du kaller en ytring fra Rasmus Rasmussen, er en liste ...
@Terje SundsbøEg peika på at Trude Brosvik sa meir. Ja  ho ville ha rassikring av Tokagjelet også. Så det er korrekt. ...
@Terje SundsbøHar du lest protokollen frå Fylkestinget der dei behandla RTP?
@Geir Ole SætremyrVestland fylkeskommune prioriterer ikke rassikring av turistveier og vedlikehold av veiene mellom fergeleiene framfor fastlandssamband til egne innbyggere. De skal ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse