Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Del på Facebook
Arealet mellom Fløyveien og gamle idrett. Illustrasjonsfoto: Steinar Melby / KSU.NO / NettStudio
Arealet mellom Fløyveien og gamle idrett. Illustrasjonsfoto: Steinar Melby / KSU.NO / NettStudio
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Kommunen har gjennom et flertallsvedtak i formannskapet 6. juni vedtatt å selge deler av idrettsplassen på Kirkelandet før arealplan og områdets reguleringsplan er vedtatt. Formannskapet har også gitt kommunedirektøren fullmakt til å sluttføre salget på ordinære markedsmessige vilkår.

Istedenfor å la et eiendomsselskap redusere en idrettsplass og et nærmiljøanlegg må brukere og lokalsamfunn høres først. SV ønsker at Idrett utvikles til et attraktivt nærmiljøanlegg. Et brukerforum bør etableres bestående av idrettslag, Allanengen skole, Studentorganisasjoner, velforeninger, frivillighetssentralen og andre som har nytte i at idrett utvikles til et flerbruksanlegg. Søk deretter fylkeskommunen om midler til et flerbruksanlegg med benker, lekeapparater, treningsapparater og baner slik at Idrett blir et aktivum for hele Kirkelandet.

Annonse
Annonse

Vedtaket 6. juni som baner veien til å beslaglegge vesentlig del av Idrett til kontorer og parkeringskjeller er i beste fall uredelig og med stor sannsynlighet også ulovlig.

Det er uredelig og uryddig å vedta noe som styrer retningen på kommende behandling av både arealplan, kommunedelplan og reguleringsplan for område.

Vedtaket endrer et areal som vedrører barn og unges oppvekstsvilkår uten at barn og unges representant får mulighet til å påvirke beslutningen fra formannskapsmøte 6.juni. Som det står i retningslinjene til barn og unges medvirkning: Det er ikke barn og unges talsperson, men kommunen selv som har ansvaret for å medvirkningsprosesser, slik at de unge selv får anledning til å delta aktivt i plansaker de berøres av. Derfor mener SV vedtaket i formannskapet er ulovlig.

Annonse
Annonse

Og etter SVs mening er formannskapets vedtak også brudd på kommunestyrets vedtak i sak 42/21, pkt 5: «Salg av Idrettsplassen skal ikke inngå som en del av finansieringen av Atlanten Stadion». Og som kjent kan ikke et underordnet organ overprøve eller omgjøre et kommunestyrevedtak.

Kristiansund SV vil ved første anledning foreslå å gjøre om salget og om det blir nedstemt så vil SV ta initiativ til å lovlighetsprøve (kommuneloven § 27-1) vedtaket som er gjort på sviktende grunnlag som nevnt her.

Av:

Line Karlsvik, 1. kandidat, Kristiansund SV

Viggo Jordahl, 2. kandidat, Kristiansund SV

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Viktig informasjon i tåkeleggingskaoset dette. Hva angår vindkraft blir den aldri bedre enn ca 30% i effektivitetsgrad mot innstallert effekt ...
Ansgar Dypbukt 3 dager siden Strømprisen til himmels
Sier meg enig i alt du skriver, strøm prisen er jo helt forferdelig ikke bare den, men nettleia er jo ...
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøSaksa frå referansegruppemøte 17.08.23: Forslag NTP 2024- 2036: Forslaget til ny plan innebærer mer enn halvering av årlige midler til vegbygging ...
Geir Ole Sætremyr 10 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDu marmar på med ditt og spissformuleringar.
Terje Sundsbø 10 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har rett i at realisme er en dyd – gratis ferge koster staten dyrt. Fergeavløsningsprosjekter blir derfor mer lønnsomme ...
Geir Ole Sætremyr 11 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøRealisme er også ein dyd. Sande Fastllandssamband AS har eksistert i 20 år+. Urealistisk. Nå oppgraderast fergebåsane på 4 stopp ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse