Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
15 mars 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Felipe Dana / AP / NTB
Foto: Felipe Dana / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 15. mars.

Meldinger om kraftige eksplosjoner i Kyiv

Nettavisa Kyiv Independent melder om kraftige eksplosjoner i den ukrainske hovedstaden. Også flere journalister i byen melder om flere høye smell, skriver BBC. Ut fra Twitter-meldinger kan det se ut til at eksplosjonene fant sted like etter klokka 5 lokal tid.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Det lokale mediet Ukraine 24 melder om to store eksplosjoner i et distrikt vest i byen. Ukraine 24 skriver at det ble skutt missiler fra Hviterussland, men påstanden er ikke verifisert.

Kraftig oljeprisfall

Oljeprisen sank kraftig i natt. For første gang siden februar kostet et fat nordsjøolje ned mot 100 dollar, før den hentet seg inn noe. Både nordsjøolja og amerikansk lettolje var ned rundt 6 prosent omtrent en time etter handelsstart.

Etter å nesten ha gått under 100-dollargrensa, stabiliserte nordsjøolja seg på en pris på drøyt 102 dollar fatet. Den amerikanske lettolja stabiliserte seg på litt under 99 dollar fatet. Nyhetsbyrået AFP knytter nedgangen til sviktende etterspørsel i Kina, der deler av industrien er stengt ned på grunn av koronasmitte.

Ny børsnedgang i Hongkong

For andre dag på rad faller hovedindeksen Hang Seng på børsen i Hongkong kraftig etter åpning. Etter kort tid var den ned 3,9 prosent.

Annonse
Annonse

Mandagens nedgang endte på mer enn 5 prosent. Nedgangen knyttes til at mange kvitter seg med aksjer i teknologisektoren, fordi Shenzhen, Kinas teknologisentrum, stenges ned etter koronasmitte. I takt med nedgangen i Hongkong er også hovedindeksene i Shanghai og Shenzhen i minus. I Shanghai er nedgangen nesten 2,3 prosent, mens den er ned 1,9 prosent i Shenzhen.

Evergreen-skip grunnstøtte i USA

Det 334 meter lange konteinerskipet Ever Forward har grunnstøtt i Chesapeake Bay utenfor Baltimore. Skipet tilhører rederiet Evergreen, slik som Ever Given, som satte seg fast og blokkerte Suezkanalen i seks dager i fjor.

Grunnstøtingen finner sted nesten akkurat ett år etter at det 200.000 tunge konteinerskipet satte seg fast i Suezkanalen i Egypt under en sandstorm. Kanalen er en svært viktig rute for handel mellom Asia og Europa, og 10 prosent av den globale handelen til sjøs går via den.

Pokémon-handel endte med knivstikking

En mann i 20-årene skal ha stukket en mann i 30-årene med på Kurland i Sarpsborg kommune. Bakgrunnen var forsøk på tyveri av dyre Pokémon-kort. Selgeren av kortene var en mann fra Sarpsborg, mens kjøperen var en mann fra Romerike, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

– Det som har hendt, er at to parter har avtalt via Finn å møtes på stedet for å selge og kjøpe noen Pokémon-kort, noen svært verdifulle sådan. I den forbindelse har kjøperen tatt kortene og forsøkt å løpe fra stedet, opplyser operasjonsleder Finn Håvard Aas i Øst politidistrikt.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 19 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje Sundsbø""Mener du at motstanden mot Møreaksen skyldes at Stortinget ikke følger opp prosjektene i NTP? Om man kjemper mot bevilgninger ...
Terje Sundsbø 20 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrMotstanden mot Møreaksen spriker i alle retninger. Frp og SV har totalt ulike grunner, og har ingen felles plattform for ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøHusk at inngangen var fergefri E39, oppfatta som ein skulle slippe ferge over Romsdalsjorden, og andre fergestrekningar frå Kristiansand til ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrIngen har betvilt at uten Møreaksen så er fergeavløsning til Otrøya og Gossen et fylkeskommunalt ansvar. Men det ingen av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøKorrekt.Uten Møreaksen vil eventuell frgeavkøysing bli eit fylkeskommunalt ansvar.Og, ein fylkeskommune uten økonomisk ryggrad til å gjennomføre dette etter den ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrNei, hovedargumentet for Møreaksen er ikke fergefritt til Otrøya og Gossen. I dette innlegget fra Rasmussen viser han til at ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse