Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
Elisabeth Kristiansen
Ytring
23 november 2022 21:00
Del på Facebook
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Nok en gang må vi ta til motmæle for de som ikke har en egen stemme.

Nok en gang må vi her på Nordmøre vise både helseforetaket og regjeringspartiene at vi ikke vil akseptere reduksjon i tilbudet til fødende kvinner og nyfødte barn.

Annonse
Annonse

Helseforetaket som kun jobber etter sluttsummen på regnearket, evner tydeligvis ikke å ta inn over seg den belastningen de beslutningene som tas påfører ikke bare en by eller en region, men hele landet. Det koker i befolkningen.

At barselopprøret i det hele tatt er nødvendig, er en skam i ett av verdens rikeste land i 2022

At bunadsgeriljaen er nødvendig, er en del av den samme skammen. Takk og pris for at dem står på.

Helseforetaket er ansvarlig for utførelsen av tjenestetilbudet til de fødende. Regjeringa, akkurat nå representert ved AP, SP, er ansvarlige for å sørge for at landets innbyggere sine behov blir ivaretatt.

Annonse
Annonse

Vi i rødt mener begge, både helseforetaket og regjeringa har sviktet. De svikter de fødende. De svikter de ufødte. De svikter de nyfødte.

Den eneste måten vi kan få bukt med denne utviklingen på er dersom regjeringen tar til vettet, tar ansvar, viser hvem som bestemmer, hvem som er valgt til å bestemme og viser retning ved å skrote helseforetakene - stake ut en ny kurs for helsetjenestene i Norge ved å innføre demokratisk, politisk styring slik at direktørene med sine flotte dokumentmapper ikke kan velge å se bort fra politiske vedtak.

Når regjeringa gir marsjordre så marsjerer dem. Men når regjeringas marsjordre ikke blir fulgt, ja da er det myndighetsforholdene og styringa av helsevesenet vi må endre da slik at styringa kommer tilbake til politikerne, tilbake til demokratiet, tilbake til folket.

Rødt er en av de tydeligste stemmene på Stortinget for akkurat dette. Derfor står vi her i dag, side om side med Bunadsgeriljaen, Nordmørslista og Barselopprøret i demonstrasjon for å vise styret i helseforetaket hva vi mener om at de bygger ned helsetjenestene, tar fra oss tryggheten, frarøver oss sikkerheten og kjører på med nedbygging og stenging av det ene tjenestetilbudet etter det andre.

Fordi fellesskap fungerer – vi gir oss aldri!

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 14 timer siden Skrot fergene
@Terje SundsbøTabell 4.3, kolonner for avsette midler periode 23-. Der finn eg ikkje beløp. Kanskje tar eg feil?
Terje Sundsbø 16 timer siden Grunnsolide Møreaksen
@Tor HansenHvilke penger finnes allerede for fastlandsforbindelse til Gossen? Tror du pengene til Kjerringsundet vil være tilgjengelig? Fastlandsforbindelse til Otrøya og ...
Terje Sundsbø 16 timer siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrI tabell 4.3 på side 49 er det ulike tall for «Lønnsomhet» og «Kostnad». Hvilken kolonne mener du angir avsatt ...
Tor Hansen 18 timer siden Grunnsolide Møreaksen
@Terje SundsbøMøreaksen gir ikke fastlandssamband til Gossen, ekstraregningen for dette er sist angitt til 4,7 mrd. ved bygging av Møreaksen. Så ...
Geir Ole Sætremyr 18 timer siden Skrot fergene
@Terje SundsbøKor mykje pengar er sett av. Kan du lese det av tabellen? Og samfunnsnytten?
Terje Sundsbø 19 timer siden Skrot fergene
@Geir Ole Sætremyr«Tabell 4.3 Justert portefølje, sortert etter kriterier for porteføljestyring» på side 49, er E39 Vik – Molde nummer 7 i ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse