Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
03 april 2023 14:17
Del på Facebook
Været for påskehelgen ser lovende ut. Noen små områder i Sør-Norge og Vest-Finnmark vil oppleve litt nedbør, men bortsett fra det vil det bli mye bra vær, ifølge meteorologene.
Været for påskehelgen ser lovende ut. Noen små områder i Sør-Norge og Vest-Finnmark vil oppleve litt nedbør, men bortsett fra det vil det bli mye bra vær, ifølge meteorologene.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Påskeværet ser ut til å bli brukbart i store deler av landet, ifølge meteorologene. Blant påskens værvinnerne blir Midt-Norge.

– Hvis jeg skulle velge, basert på dagens prognose, ville jeg valgt å reise til Trondheim, de får fine forhold og mye bra vær. I Midt-Norge ser det generelt ut som det kan bli mye brukbart vær i påsken, opplyser vakthavende meteorolog Gunnar Noer i Meteorologisk institutt til NTB.

Annonse
Annonse

Noer kan opplyse om det ikke bare er Midt-Norge som kan se fram til fint vær inn mot påskehelga.

– Vi snakker sju til ni plussgrader flere steder i Sørøst-Norge og i Trøndelag. I Tromsø ventes det fire til fem plussgrader på torsdag og fredag. Også i den sørlige delen av Finnmark ventes det ganske bra vær i disse dagene her. Litt vekslende, men samtidig lite eller ingen nedbør, sier Noer.

Tror på brukbart påskevær

Været for selve påskehelga ser også positivt ut. Enkelte områder i Sør-Norge og Vest-Finnmark vil oppleve litt nedbør, men bortsett fra det vil det bli mye bra vær.

– Særlig fra Trøndelag og nordover. Dersom prognosen holder, får også Vestlandet fint vær. Generelt ser værbildet ganske brukbart ut.

Annonse
Annonse

Perioder med sol kan det bli, men jeg vil ikke bli forbauset om det blir litt skyer inn mot helga i området østafjells, så det blir også litt vekslende skydekke. Jeg tror generelt at det blir en brukbar påske, sier meteorologen.

Grå start på påskeuka

Påskeuka starter imidlertid noe mer grått, forklarer Noer.

– Slik situasjonen er i øyeblikket så er det fint vær på Østlandet, mens det stort sett er skyer på Vestlandet og i Trøndelag. I Nordland, Troms og Finnmark er det også skyer og nedbør flere steder, sier han.

Fra tirsdag klarner det opp og det blir sol de fleste steder, skriver meteorologene på Twitter.

– Minusgradene finner du i fjellet. Er du i Nord-Norge må du nok vente litt på solen. Påskeuken starter med sludd på kysten og snø i fjellet, før temperaturen gjør et byks opp på onsdagen og nedbøren kommer som regn. Regnværet fyker forbi i en fart, og skjærtorsdag kan vi skimte lettere vær, skriver de.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 8 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 9 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 20 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse