Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
03 april 2023 14:17
Del på Facebook
Været for påskehelgen ser lovende ut. Noen små områder i Sør-Norge og Vest-Finnmark vil oppleve litt nedbør, men bortsett fra det vil det bli mye bra vær, ifølge meteorologene.
Været for påskehelgen ser lovende ut. Noen små områder i Sør-Norge og Vest-Finnmark vil oppleve litt nedbør, men bortsett fra det vil det bli mye bra vær, ifølge meteorologene.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Påskeværet ser ut til å bli brukbart i store deler av landet, ifølge meteorologene. Blant påskens værvinnerne blir Midt-Norge.

– Hvis jeg skulle velge, basert på dagens prognose, ville jeg valgt å reise til Trondheim, de får fine forhold og mye bra vær. I Midt-Norge ser det generelt ut som det kan bli mye brukbart vær i påsken, opplyser vakthavende meteorolog Gunnar Noer i Meteorologisk institutt til NTB.

Annonse
Annonse

Noer kan opplyse om det ikke bare er Midt-Norge som kan se fram til fint vær inn mot påskehelga.

– Vi snakker sju til ni plussgrader flere steder i Sørøst-Norge og i Trøndelag. I Tromsø ventes det fire til fem plussgrader på torsdag og fredag. Også i den sørlige delen av Finnmark ventes det ganske bra vær i disse dagene her. Litt vekslende, men samtidig lite eller ingen nedbør, sier Noer.

Tror på brukbart påskevær

Været for selve påskehelga ser også positivt ut. Enkelte områder i Sør-Norge og Vest-Finnmark vil oppleve litt nedbør, men bortsett fra det vil det bli mye bra vær.

– Særlig fra Trøndelag og nordover. Dersom prognosen holder, får også Vestlandet fint vær. Generelt ser værbildet ganske brukbart ut.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Perioder med sol kan det bli, men jeg vil ikke bli forbauset om det blir litt skyer inn mot helga i området østafjells, så det blir også litt vekslende skydekke. Jeg tror generelt at det blir en brukbar påske, sier meteorologen.

Grå start på påskeuka

Påskeuka starter imidlertid noe mer grått, forklarer Noer.

– Slik situasjonen er i øyeblikket så er det fint vær på Østlandet, mens det stort sett er skyer på Vestlandet og i Trøndelag. I Nordland, Troms og Finnmark er det også skyer og nedbør flere steder, sier han.

Fra tirsdag klarner det opp og det blir sol de fleste steder, skriver meteorologene på Twitter.

– Minusgradene finner du i fjellet. Er du i Nord-Norge må du nok vente litt på solen. Påskeuken starter med sludd på kysten og snø i fjellet, før temperaturen gjør et byks opp på onsdagen og nedbøren kommer som regn. Regnværet fyker forbi i en fart, og skjærtorsdag kan vi skimte lettere vær, skriver de.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 1 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEg forstår godt kva som skjer og har skjedd.Møreaksen vart handsama som ei strekning heile tida, men vart framdriftsmessig splitta ...
Terje Sundsbø 3 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Frode HeimenMeget bra forklart. Den som ikke skjønner dette, fordtår rett og slett ikke sammenhengen. I alle fall hvis de fortsatt ...
Terje Sundsbø 3 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrDu skjønner åpenbart ikke hva du selv skriver. Du har helt rett i at Møreaksen er strekningen Ålesund-Molde. På samme ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje Sundsbø""Mener du at motstanden mot Møreaksen skyldes at Stortinget ikke følger opp prosjektene i NTP? Om man kjemper mot bevilgninger ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrMotstanden mot Møreaksen spriker i alle retninger. Frp og SV har totalt ulike grunner, og har ingen felles plattform for ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøHusk at inngangen var fergefri E39, oppfatta som ein skulle slippe ferge over Romsdalsjorden, og andre fergestrekningar frå Kristiansand til ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse