Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
Rasmus Rasmussen
Ytring
04 november 2022 18:01
Del på Facebook
Illustrasjon: Rambøll
Illustrasjon: Rambøll
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Frank Sve (Frp) sier at mine skriverier medfører at oppslutningen til Frp stiger i meningsmålinger og valg. Er det en innrømmelse av at egen innsats ikke bidrar stort i så måte?

Av dette konkluderer Frank Sve (Frp) at det ikke blir noe av Møreaksen. Jeg må innrømme at logikken bak denne konklusjonen ikke synes overbevisende. Er det fordi Frank Sve (Frp) tror at flertallet på Stortinget vil endre seg, og at de partiene som i valgkampen lovet å kjempe for Møreaksen går bort fra sine valgløfter på grunn av mine skriverier?

Annonse
Annonse

Frank Sve (Frp) sier at statlige og fylkeskommunale veier finansieres over statsbudsjettet. Men i statsbudsjettet settes ikke alle andre veier i Møre og Romsdal opp mot Møreaksen, slik Frank Sve (Frp) påstår. Veibevilgningene til fylkeskommunen omhandler ikke Møreaksen. Bevilgningene til vårt fylke blir ikke redusert om Møreaksen blir realisert.

Midlene som brukes til planlegging av Møreaksen er allerede bevilget, bl.a. av tidligere samferdselsministre fra Frp, altså langt fra urettvis bruk. Bruken av disse allerede bevilgede midlene påvirker ikke bevilgningene til potten av midler til Nye Veier AS. I den potten er det Nye Veier AS som bestemmer hvor mye som skal prioriteres til E136 Ålesund–Dombås. Ikke Stortinget.

Annonse
Annonse

Potten til Nye Veier AS påvirker ikke bevilgningene til Møreaksen, like lite som bevilgningene til Møreaksen påvirker bevilgningene til Nye Veier AS. Om Frank Sve (Frp) følger sin logikk, så er det like gjerne økningene til forsvarsbudsjettet som reduserer størrelsen på samferdselsbudsjettet og reduserer bevilgningene til veibygging, kanskje også til Nye Veier AS. Det er nemlig den verden Stortinget må forholde seg til. De forholder seg ikke til de enkelte fylkesveiene i Møre og Romsdal.

Med knapphet er det viktig å investere slik at en får mest mulig vei for pengene, slik som Møreaksen. Som næringslivet ber om blir realisert raskt, og som fylkestinget har bedt om. Fylkeskommunen vil få det enda knappere uten Møreaksen, da forsvinner den statlige finansieringen av fastlandsforbindelsene til Aukra og Midsund. Det er den verden fylkespolitikerne må forholde seg til.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
  • Denne kommentaren er avpublisert.
    Terje Sundsbø · 1 år siden
    Frank Sve (Frp) glemmer at han har to hatter – en som stortingspolitiker, og en som fylkespolitiker. Isteden bruker han hele tiden sin egen skyggelue. Den tar bort all innsikt.
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Ansgar Dypbukt 17 timer siden Strømprisen til himmels
Sier meg enig i alt du skriver, strøm prisen er jo helt forferdelig ikke bare den, men nettleia er jo ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøSaksa frå referansegruppemøte 17.08.23: Forslag NTP 2024- 2036: Forslaget til ny plan innebærer mer enn halvering av årlige midler til vegbygging ...
Geir Ole Sætremyr 7 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDu marmar på med ditt og spissformuleringar.
Terje Sundsbø 7 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har rett i at realisme er en dyd – gratis ferge koster staten dyrt. Fergeavløsningsprosjekter blir derfor mer lønnsomme ...
Geir Ole Sætremyr 8 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøRealisme er også ein dyd. Sande Fastllandssamband AS har eksistert i 20 år+. Urealistisk. Nå oppgraderast fergebåsane på 4 stopp ...
Terje Sundsbø 8 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har altså brukt snart én time på å vente på ferger, og brukt nesten én time om bord på ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse