Annonse
Annonse
Terje Holm
Lokalhistorie
16 oktober 2019 11:05
(Ukjent fotograf)
(Ukjent fotograf)

Bilferja «Midøy» som trafikkerte i sambandet Aukan-Vinsternes, hadde også anløp på Straumen og Kyrhaug. Her er et bilde fra en dramatisk situasjon som oppstod da en melketankbil fra Nordre Nordmøre Billag skulle kjøre i land ved Kyrhaug ferjekai høsten 1985. Ferjelemmen hadde en relativt bratt vinkel på grunn av fjære sjø. Når tankbilen tok fart for å kjøpe opp den bratte lemmen, skled ferja fra. Antageligvis var vinkelen så stor mellom ferja og lemmen at den ikke hadde festet seg til låseanordningen foran på baugen. Ferja og mannskapet kunne ikke gjøre annet enn å prøve å hindre at bilen gled ned i sjøen.

Smølaferja «Tustna» var på Talgsjøen da dette skjedde. Kaptein Sverre Kvernen fikk melding om hendelsen og endret kurs tilbake til Kristiansund. Her stod Bjørn Iversen på kort varsel klar med en mobilkran ved Devoldholmen. Krana ble kjørt inn bak på bildekket til Tustna. Når ferja kom frem til Kyrhaug, måtte den finmanøvreres så nær baugen på «Midøy» som mulig, men samtidig unngå å komme inn i fjæresteinene. Med dyktig håndtering av Bjørn Iversen og ferjemannskapene klarte de å få festet en stropp foran på tankbilen og hevet den opp. Alle hjulene var låst på bilen. Derfor måtte man også feste en kjettingtalje bak på bilen og smøre ferjedekket med olje for å få slept tankbilen trygt inn på ferjedekket igjen.

(Ukjent fotograf)

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Kristiansundskalenderen 2022
Annonse

Tidligere lokalhistorie-artikler

Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte