Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
Terje Holm
Lokalhistorie
29 mars 2019 11:05
Del på Facebook
Erling Winjes bygg på Løkkemyra først på 1960-tallet med den karakteristiske Austin-logoen. (Bilde utlånt av Erling Winje)
Erling Winjes bygg på Løkkemyra først på 1960-tallet med den karakteristiske Austin-logoen. (Bilde utlånt av Erling Winje)

Firmaet Erling Winje kan se tilbake på over 100 års drift. Fra 1947 ble det satset på salg og service av biler. I 1962 kjøpte firmaet et tidligere snekkerverksted på Løkkemyra som de gjorde om til bilforretning. Dette var nærmest «helt på landet» på denne tiden, hvor det meste var samlet rundt sentrum av Kirkelandet. Fra 1980-tallet, når Løkkemyra vokste og etter hvert ble byens nye handels- og næringssenter, har bygget fått en sentral beliggenhet. I 1984 ble det satt opp et nytt bygg, som ble utvidet og modernisert utover 2000-tallet.

Opp gjennom alle disse årene har Winje forhandlet mange bilmerker, bl.a. Austin, Wartburg, DKW, Audi, Mitsubishi, BMW, Fiat og Daewoo. Fra 1979 har hovedmerket vært Mitsubishi. For 5-6 år siden fikk de også agenturet for Renault. Med dagens utvalg dekker de alle segmenter, enten det er elektriske biler, ladbare hybrider og lavutslipp bensin- og dieselbiler.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse