Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Stein Watten
Kronikk
15 mai 2019 00:33
Del på Facebook
Bilde av Bernd Hildebrandt fra Pixabay .
Bilde av Bernd Hildebrandt fra Pixabay .
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

14. mai det herrens år 2019, tre dager før feiringen av vår nasjonaldag, ble historisk.

Dagen ble historisk, fordi vi fikk bekreftelsen på at Stortinget er outsourcet. Vi fikk også bevist at skal man først bedrive teater, er det en fordel å ha erfaring fra nettopp teater. Gjerne absurd-teater. Eller «Joker Nord».

Fødeavdelingen i Kristiansund ble idag vedtatt lagt ned av Stortinget. Etter forslag fra den norske regjeringen. Tre representanter fra Nordmøre stemte også for nedleggelse av fødeavdelingen, på Nordmøre, tross sine tidligere lovnader, garantier, og løfter.

Akk ja, hva er man ikke istand til å gjøre, når statsminister Erna Solberg har viftet med «fluepapiret abortloven», så godt parfymert med lovnader om makt, at det formelig river i neseborene så man formelig føler beruselsen komme. Da må man hive seg rett i klisteret! Andre fristelser har også muligens vært på bordet. Eller var det pisk? Jeg kommer nok tilbake til de 3 herrer…

Men alt håp er merkelig nok ikke ute for fødeavdelingen. Fordi - i disse «New public management-tider», trenger man ikke noe Storting. Regjeringen og regjeringens representanter i Stortinget trenger bare noen venner, selvvalgte selvsagt, for å styre landet. Man har jo helseforetak!

Allerede dagen etter at Stortinget skal nemlig helseforetaket i eget møte, og etter eget forslag, utsette vedtaket som Stortinget idag har stemt nei til. Altså fødeavdelingen i Kristiansund. Altså utsette, og omgjøre det vedtaket de ba Stortinget om å stemme for…...øøhh...ja, det var vel i den rekkefølgen. Tror jeg.

Men dersom helseforetaket IKKE utsetter det vedtaket de ikke VILLE utsette for noen uker siden, som Stortinget skulle vedta idag, så har vi heldigvis helseminister Høie.

Høie kan nå gå inn å instruere, og si at vedtaket, altså dagens vedtak i Stortinget er uansvarlig! Endelig noen som setter regjering og Storting på plass!.….jah, altså den regjeringen Høie selv sitter i.

Høie vil da omgjøre vedtaket, dvs ved hjelp av sine utpekte venner, da i helseforetaket, som førte til vedtaket i Stortinget idag, slik at Stortingets vedtak utsettes/omgjøres/ignoreres i helseforetaket, og at vedtaket til slutt blir det motsatte av det vedtak helseforetaket hadde vedtatt tidligere, endelig kan bli vedtatt utsatt!  (HAH, der satt den gitt!!)

I en sådan stund er det ikke uvanlig å henvende seg til en opposisjon. Eller grillfest. En slik som Lundteigen hadde idag. Men opposisjon består av flere partier. Ikke andre grillfester. Kjære Jonas Gahr Støre….har du lyst til å bli Statsminister? Jeg trenger vel neppe si mer.

Så til våre 3 Nordmørs-venner som idag ga oss bekreftelsen. En fra Frp, en fra Høyre, og en fra KrF. Tja, hva skal man med fiender, når man har slike venner? Dere er historiske mine herrer, og Nordmøringene har idag fått en historietime av dere, som så til de grader vil bli husket for ettertiden. Til evig tid! Endelig kan selv en Nordmøring lære litt av historien?

Så idag har vi på Nordmøre lært, akkurat som i «Joker Nord» – «Ånæiånæi, der kom narrejoker`n».

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 4 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnFøyer seg inn i en lang rekke av tilsvarende........."Pompel og Pilt" fortsetter som bidragsytere i underholdningsbransjen.  Teoriene deres er det ...
Anne Mari Sandshamn 6 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Rasmuss >Rassmussen og Terje Sundsbø påstår følgende sitat, kopiert direkte fra leserinnlegg : " Det finnes flere ferdige fergeavløsningsprosjekter både ...
Geir Ole Sætremyr 10 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette intervjuet med TØI-forskar Aud Tennøy skildrer mange av dei tiltaka som må til for å nå klimamåla https://www.energiogklima.no/to-grader/ekspertintervju/fire-ting-vi-ma-slutte-med-hvis-vi-skal-na-klimamalene
Espen Heitmann 12 timer siden Meir norsk mat i fylkeskommunen
Nå er det vel liten tvil om at Dordi har ett selektivt forhold til fakta, jeg vil bare minne om ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmål du får. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?Representerer du virkelig Naturvernforbundet?
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse