fbpx
Annonse
Annonse
Stein Watten
Kronikk
Stein Watten
15 mai 2019 00:33
Bilde av Bernd Hildebrandt fra Pixabay .
Bilde av Bernd Hildebrandt fra Pixabay .
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

14. mai det herrens år 2019, tre dager før feiringen av vår nasjonaldag, ble historisk.

Dagen ble historisk, fordi vi fikk bekreftelsen på at Stortinget er outsourcet. Vi fikk også bevist at skal man først bedrive teater, er det en fordel å ha erfaring fra nettopp teater. Gjerne absurd-teater. Eller «Joker Nord».

Fødeavdelingen i Kristiansund ble idag vedtatt lagt ned av Stortinget. Etter forslag fra den norske regjeringen. Tre representanter fra Nordmøre stemte også for nedleggelse av fødeavdelingen, på Nordmøre, tross sine tidligere lovnader, garantier, og løfter.

Akk ja, hva er man ikke istand til å gjøre, når statsminister Erna Solberg har viftet med «fluepapiret abortloven», så godt parfymert med lovnader om makt, at det formelig river i neseborene så man formelig føler beruselsen komme. Da må man hive seg rett i klisteret! Andre fristelser har også muligens vært på bordet. Eller var det pisk? Jeg kommer nok tilbake til de 3 herrer…

Men alt håp er merkelig nok ikke ute for fødeavdelingen. Fordi - i disse «New public management-tider», trenger man ikke noe Storting. Regjeringen og regjeringens representanter i Stortinget trenger bare noen venner, selvvalgte selvsagt, for å styre landet. Man har jo helseforetak!

Allerede dagen etter at Stortinget skal nemlig helseforetaket i eget møte, og etter eget forslag, utsette vedtaket som Stortinget idag har stemt nei til. Altså fødeavdelingen i Kristiansund. Altså utsette, og omgjøre det vedtaket de ba Stortinget om å stemme for…...øøhh...ja, det var vel i den rekkefølgen. Tror jeg.

Men dersom helseforetaket IKKE utsetter det vedtaket de ikke VILLE utsette for noen uker siden, som Stortinget skulle vedta idag, så har vi heldigvis helseminister Høie.

Høie kan nå gå inn å instruere, og si at vedtaket, altså dagens vedtak i Stortinget er uansvarlig! Endelig noen som setter regjering og Storting på plass!.….jah, altså den regjeringen Høie selv sitter i.

Høie vil da omgjøre vedtaket, dvs ved hjelp av sine utpekte venner, da i helseforetaket, som førte til vedtaket i Stortinget idag, slik at Stortingets vedtak utsettes/omgjøres/ignoreres i helseforetaket, og at vedtaket til slutt blir det motsatte av det vedtak helseforetaket hadde vedtatt tidligere, endelig kan bli vedtatt utsatt!  (HAH, der satt den gitt!!)

I en sådan stund er det ikke uvanlig å henvende seg til en opposisjon. Eller grillfest. En slik som Lundteigen hadde idag. Men opposisjon består av flere partier. Ikke andre grillfester. Kjære Jonas Gahr Støre….har du lyst til å bli Statsminister? Jeg trenger vel neppe si mer.

Så til våre 3 Nordmørs-venner som idag ga oss bekreftelsen. En fra Frp, en fra Høyre, og en fra KrF. Tja, hva skal man med fiender, når man har slike venner? Dere er historiske mine herrer, og Nordmøringene har idag fått en historietime av dere, som så til de grader vil bli husket for ettertiden. Til evig tid! Endelig kan selv en Nordmøring lære litt av historien?

Så idag har vi på Nordmøre lært, akkurat som i «Joker Nord» – «Ånæiånæi, der kom narrejoker`n».

Du må være logget inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Jeg støtter dette oppropet.
Jeg støtter oppropet. 
Lars Svein Valderhaug 2 dager siden Juks, maktmisbruk og korrupsjon
@Terje SundsbøBetyr det at du går bort ifra gårsdagens uttalelse:«Slike anklager om juks og korrupsjon i Statens Vegvesen mener jeg vi ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Juks, maktmisbruk og korrupsjon
@Lars Svein ValderhaugJeg sier jo at du ikke anklager noen for korrupsjon, heller ikke Statens vegvesen. Hvorfor bringer du da korrupsjon inn ...
Lars Svein Valderhaug 2 dager siden Juks, maktmisbruk og korrupsjon
@Terje SundsbøLær deg logikk og å lese, Sundsbø! Jeg sier at jeg ikke anklager STATENS VEGVESEN for korrupsjon, din kverulant! Men ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Juks, maktmisbruk og korrupsjon
@Lars Svein ValderhaugDu nevner korrupsjon hele 8 ganger i ditt avisinnlegg. Og du har nevnt korrupsjon minst 7 ganger i dine kommentarer ...

Mest aktive

  • Terje Sundsbø 188 comments
  • Lars Svein Valderhaug 126 comments
  • Lama Vik 37 comments
  • Jan Rune Haukvik 30 comments
  • Vidar Hölm 28 comments
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte