Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Tema
NTB
14 august 2022 19:30
Del på Facebook
KOSTBARE: Flere av bilene i The Oscar Davis Collection er svært sjeldne og er trolig verdt et tresifret antall millioner kroner. Foto: RM Sotheby's
KOSTBARE: Flere av bilene i The Oscar Davis Collection er svært sjeldne og er trolig verdt et tresifret antall millioner kroner. Foto: RM Sotheby's

18. til 20. august skal en helt spesiell og ytterst verdifull bilsamling under hammeren.

The Oscar Davis Collection består av en rekke kjøretøy som forretningsmannen Oscar Davis samlet gjennom livet, til han gikk bort i 2021, i en alder av 95 år.

– Hvert enkelt av objektene kan være midtpunktet i en hvilken som helst samling, det er umulig å plukke ut bare ett høydepunkt, skriver auksjonshuset RM Sotheby’s i presentasjonen.

Maserati og Talbot-Lago

Til sammen skal 22 biler fra Davis samling auksjoneres bort i Monterey i California. Fire av dem har en et prisestimat på 10 millioner dollar eller mer. På pristoppen troner en 1958-modell Maserati 450S, den nest siste av totalt ti slike biler som ble bygget. Det er ventet at den kan gå for inntil 11 millioner dollar, tilsvarende 112,8 millioner norske kroner.

Ytterligere én bil til i samlingen har samme høye prisvurdering: En Talbot-Lago T150-C SS Teardrop Coupe fra 1938, som er en av 11 slike biler som ble laget. Eksemplaret som auksjoneres bort, er det eneste som ble laget for å brukes i racing. Bilen deltok i Le Mans i 1939, og dette ble bilens eneste løp da andre verdenskrig brøt ut noen uker senere.

Ferrarier

I tillegg auksjoneres det bort to Ferrarier fra samlingen, verdsatt til 10 millioner dollar hver, tilsvarende 102 millioner kroner. Den ene er en 1953- modell Ferrari 375 MM Spider med racinghistorie, som er én av 26 slike Spidere som ble laget. Den andre er noen få år nyere, en 1957-modell Ferrari 500 TRC Spider som blant annet har vunnet sin klasse i Le Mans og Mille Miglia. Bilen skal ha deltatt i minst 30 løp mellom 1957 og 1963, og er nummer 18 av de 19 som ble bygget.

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse